מרכבה ירוקה- דף צפיה

דף צפיה לסרט "מרכבה ירוקה". סיפור של נער החושף סוגיות בגיור ויהדות

שאלות לדיון בכיתה:

1. בחרו רגע משמעותי עבורכם מהסרט – תמונה, משפט.
(ניתן לערוך סבב ובו כל התלמידים יציינו את הרגעים שבחרו,ורושמים את מה שאומרים על הלוח).
מדוע בחרתם לציין את הרגע זה, במה הוא היה משמעותי עבורכם ?(לעתים קרובות כבר עולים הרעיונות המרכזיים של הסרט כבר בשלב זה).

2. ציינו מוטיבים מהסרט שבאים בזוגות (דתיים-חילוניים, עולים-ותיקים, וודקה-יין קידוש, מקווה-ים, תל אביב-ירושלים, דפנה-יוליה, אבא של דפנה-אבא של יאיר, יאיר-סאשה ועוד).
האם הסרט נוקט צד בתיאור הזוגות? האם יש צד נכון יותר?
איפה נמצאת האמת? (כדאי להתייחס לרגעים שהתלמידים ציינו בחלק 1).

3. שאלה מרכזית – מיהו יהודי?
באחת הסצינות החשובות בסרט, יאיר עוזב את המקווה ולא מוכן להיכנע לממסד הרבני. אם נניח שהסרט היה נעצר בשלב זה, האם יאיר היה יהודי? אם יאיר היה משליך את הצלב ולא מספר עליו לאיש, האם הוא היה יהודי? (בעיני החברה הוא בוודאי היה יהודי, אך מה עם זהותו העצמית?).

4. בסצינת הסיום של הסרט (כאן מומלץ לצפות שוב בסיום הסרט) – האם מדובר בכניעה לממסד הרבני?
מדוע הסרט מסתיים בתל אביב (ולא בירושלים) ובים (ולא במקווה)?

ניתן להזמין את הסרט מרכבה ירוקה מאתר בית אבי-חי.