סהרנה

חגיגה עממית של יהודי כורדיסטאן בחול המועד סוכות (במקור - חגיגת אביב). יהודי כורדיסטאן הוסיפו לה נופך דתי, הכולל תפילות, הכנסת ספר תורה לבית הכנסת ועוד. מרכז חגיגות הסהרנה בישראל – בעיר טבריה.

< 1 דקות

הסהרנֶה היא חגיגה עממית של יהודי כורדיסטאן המתקיימת בימינו בחול המועד סוכות, אך במקור התקיימה בחול המועד פסח.1 הסהרנה היא חגיגת האביב של יהודי כורדיסטאן, שנהגו לצאת בחול המועד פסח לחיק הטבע, בקרבת מקורות מים, ולחגוג במשך שלושה ימים את התעוררותו של הטבע מן החורף הקשה והקר ואת ראשיתו של האביב.2

חגיגות הסהרנה מתקיימות באווירה חגיגית של מוזיקה, שירה וריקודים, וכוללות סעודות ומאכלים מיוחדים. חגיגות הסהרנה אינן דתיות במקורן, אך יהודי כורדיסטאן מקפידים על תוספת צביון דתי לאירועים: מקפידים על קיום תפילות ועורכים טקסים כגון הכנסת ספר תורה חדש לבית הכנסת וטקסי אירוסין.

חגיגות הסהרנה מתקיימות בישראל משנות ה-70 של המאה ה-20, ומרכזן בטבריה, על שפת הכינרת, במעמד ראש העיר ומוזמנים. בחגיגת הסהרנה בטבריה מוצגת תערוכת מורשת ופולקלור, ומוקרנים סרטים המתארים את ההיסטוריה הארוכה של קהילות היהודים בכורדיסטאן, מגלות אשור ועד ימינו. וכל זאת במטרה לשמר את ייחודה של הקהילה ולהנחיל לדור הצעיר את מורשתה.
הארגון הארצי של יהודי כורדיסטאן בישראל