תו כשרות חברתית
תעודה המעידה על התחייבותו של בעל העסק להקפיד על הציוויים החברתיים והמוסריים כנדרש בתורה: תנאי העסקה הוגנים, שמירה על רווחת העובדים והנגשת המקום לבעלי מוגבלויות.
תעודת כשרות מעידה על כשרותם ההלכתית של המוצרים הנמכרים – אך לא על שמירת מצוות אחרות של בעלי המקום. על רקע התופעה של ניצול עובדים במקומות העסקה רבים בישראל, נוסדה בשנת תשס"ד – 2004 עמותת "במעגלי צדק", ששמה לה למטרה להשריש את ערכי המוסר והצדק של מסורת ישראל במדינת ישראל.
לשם כך יזמה העמותה פעולות שונות, אחת מהן – הענקת "תו כשרות חברתי" לבעלי עסקים, המתחייבים להקפיד ולשמור על יחס הגון ומתחשב כלפי עובדיהם ולקוחותיהם. תו זה מחייב את בעל העסק לשמור על תנאי העסקה הוגנים, ובהם: תשלום ביטוח לאומי, אי-הלנת שכר, הקפדה על שכר מינימום, החזר הוצאות נסיעה ועוד. וזאת בהתאם לחוקי התורה: "לֹא תַעֲשֹׁק אֶת רֵעֲךָ וְלֹא תִגְזֹל. לֹא תָלִין פְּעֻלַּת שָׂכִיר אִתְּךָ עַד בֹּקֶר" (ויקרא יט 13). כמו כן מתחייב בעל העסק לדאוג לנגישות המקום לבעלי מוגבלויות, בהתאם לציווי "וְלִפְנֵי עִוֵּר לֹא תִתֵּן מִכְשֹׁל" (יט 14).
תווי כשרות חברתית הוענקו לבתי עסק בירושלים, במעלה אדומים, בפתח תקווה ובמועצה האזורית של בית שאן ועמק יזרעאל. העמותה מבקשת את שיתוף הפעולה של הציבור הרחב, שיקפיד לקנות במקומות בעלי תו כשרות חברתית.
לאחר סגירתה של עמותת "במעגלי צדק" ממשיכה את פעילותה, ובכלל זה תו הכשרות החברתית, העמותה החברתית 2B-Friendly ("פשוט. לעשות טוב"), בשיתוף עם "נאמני תורה ועבודה".