טקס: לזכר ספורטאים שנרצחו בשואה (כיתות ה-ו)

טקס וירטואלי ליום הזיכרון לשואה ולגבורה, מותאם לתקופת הקורונה, שמוקדש לזכרם של ספורטאים שנרצחו בשואה. תוכנן כטקס וירטואלי, אך ניתן להתאימו להעברה בכיתה הממשית.

משך הטקס כ45 דקות

קהל היעד: ה-ו
שכבה מבצעת: ה-ו
פורמט הטקס: טקס וירטואלי

אם אתם מעוניינים לציין את המועד עם תלמידיכם למרות המרחק, תוכלו לקיים טקס וירטואלי.

כמה פרטים טכניים

• זמן הטקס ייקבע בהתאם לשעת הצפירה.
  • הטקס יתקיים באמצעות zoom. להדרכה על השימוש ב-zoom היכנסו לפורטל משרד החינוך.
  • הטקס יתקיים במסגרת כיתתית ולא שכבתית/בית ספרית.
  • בקשו מהתלמידים ללבוש חולצה לבנה לטקס.
  • הפגישה תתחיל כ-15 דקות לפני מועד הצפירה, כך שיהיה מספיק זמן לפתרון בעיות טכניות ולהסברים.

מהלך הטקס

• פתחו את הפגישה באמירה שהיה חשוב לכם לציין את היום הזה ביחד למרות המרחק, וספרו מה צפוי לקרות: בתחילה נעמוד בצפירה ביחד, לאחר מכן…
  • אם נשאר זמן – השמיעו שיר שבחרתם מבעוד מועד.
    הצעה לשירים: החול יזכור | הליכה לקיסריה | ילדות נשכחת
  • העבירו את כל התלמידים למצב Mute לפני הצפירה. כשנשמעת הצפירה עמדו דום (כוונו מראש את המצלמה כך שייראו אתכם גם בתנוחת עמידה). אל תאמרו דבר – הילדים בוודאי יעמדו בעקבותיכם, שהרי גם בבית כולם עומדים דום. גם אם ילד לא עמד, אל תעירו. כבדו את הרגע.
  • לאחר הצפירה, ודאו שהתלמידים חזרו לשבת מול המסך.
  • ספרו להם שכל איש, אישה וילד שאיבדנו בשואה היה עולם ומלואו: היו ביניהם רופאים, מוזיקאים, פקידים, בעלי חנויות ועוד ועוד. והיו ביניהם גם צעירים יותר שחלמו מה יהיו כשיהיו גדולים. היום נקדיש את הטקס לזכרם של ספורטאים שקיפחו את חייהם בשואה. הם היו ילדים שאהבו ספורט, שהקדישו את חייהם לספורט האהוב עליהם, שחלמו לזכות במדליות, שהשתתפו בתחרויות, שניצחו והפסידו, שחיו חיים מלאים.
    הציגו את הסרטון הבא של משרד התרבות והספורט שהוקדש לזכרם של ספורטאים יהודים שנרצחו בשואה:

• שני ילדים, שיתנדבו לפני הטקס, יקריאו דברים שכתבו על שניים מהספורטאים המופיעים בסרטון. אנו ממליצים לבחור ספורטאי וספורטאית. אפשר להציג תמונה, ולדבר על רקע התמונה. אפשר למצוא מידע על הספורטאים בוויקיפדיה ובאתרים נוספים.
  • השמיעו את השיר "רקמה אנושית אחת":

• סיימו בהשמעת התקווה – התלמידים והמורה ישירו ביחד.
  • היפרדו מהילדים.

מהלך הטקס

מה שקראתם כאן הוא רק הצעה– תוכלו לשנות את הפורמט, להוסיף תכנים או לשנותם כרצונכם. לחצו על כפתור הורדת הקבצים כדי להוריד את הטקס בשתי גרסאות: כקובץ – WORD שאותו תוכלו לערוך כרצונכם, וכקובץ PDF - שאותו לא ניתן לערוך.